20 Mayıs 2010 Perşembe

The Intelligent Man's Guide to Women

Böyle iddialı kitap isimlerine bayılıyorum. Bir gün olur da kitap yazarsam okunmasını sağlamamın tek yolu isimden geçiyor. Ya böyle bir isim koyarım iddialı ya da evet-hayır şeklinde cevap verilebilecek bir soru sorar, kitap boyunca da cevap vermem.

Kitabın yazarları kadın muhtemelen: Jane Whitbread ve Vivian Cadden. 1951'de iki kadın tarafından yazılmış bu isimde bir kitapta bulabileceğinizi tahmin ettiğiniz şeyler var. Sık sık bahsettikleri kavram mesela "womanhood". Kitabın birkaç bölümünde kadının kendini neden sokağa attığından, çalışmak istediğinden bahsetmiş. Elektronik aletler çıkalı beri kadın boş kalıyormuş, yapacak işi yokmuş. Gönüllü işler, hafif ve daha kadınsı işler olurmuş tabi. Akıllı bir erkek kadını bunlara yönlendirirmiş. Zaten kadın bunu biraz da "penis envy" sebebiyle yapıyormuş. Amerikan erkeği de kadına bir şey demiyormuş pek; çünkü kadın bir şey yaptığında onu oğlunun babasını taklit ederek yürümesi gibi görüyormuş. Bunları güzel güzel anlatıyor. Sadece, diyor; idare etmeyi bilin kadını.

Kitapki bölümlerden birinin adı: A lot of learning is a dangerous thing. Siz buradan anlayın artık ne olduğunu. İnsanı feminist olmaya zorluyorlar.

"There is no men who does not know all about the women. This means that he absorbed all the cliches, nonsence, pat phrases, and anecdotes that comprise the folklore of the female since Eve; and that he can regurgitate them fluently to anyone who will listen."

"The American man has high standards for everything but marriage. As long as his wife does not run off with another man, commit suicide, develop acute dementia precox, or stab him with the carving knife; he considers his marriage reasonably successful." 




2 yorum:

Eleştirel Günlük dedi ki...

Bu komiklik olsun diye yazimlis olabilir mi? :-)

seyyarat dedi ki...

Öyle ise de komik olmamış bence.