18 Ağustos 2010 Çarşamba

Conflict and Communion Reconsciliation and Restorative Justice on Christ's Table

İki dönem Conflict Resolution dersi alıp da hiçbir şeyi çözememek aslında çok doğal. Şaşırmayın. Dersler, tamamen kilisedeki problemleri çözme üzerine kurulu olduğu için şimdi bana getirin bir sorun oradan hemen çözeyim. Diyelim ki rahip bir yolsuzluk yaptı, bu ortaya çıktı. Hemen bölge görevlisini, para işleriyle ilgilenenleri ve rahibi eşiyle birlikte çağırırım. Çok doğru soruları bir halka etrafında toplanarak sorar, cevap alırım. Rahip efendiye neden yaptın, derim. Hürmetli hanımına, sen ne hissediyorsun diye sorarım. Paraları cebe atılmış cemaatin temsilcisine de, az dur kızma, derim. Sonuçta "We should do whatever Jesus did."

Bu kitapta da bunu görüyoruz. O ne yapmışsa örnek alıyoruz, sorunları öyle çözmeyi öğreniyoruz. Komünyon niye yapılmış, bize ne mesaj verilmiş diye düşünüyoruz. Kitaba bakıyoruz, masaya oturuyoruz, yemek yiyoruz ve çözüyoruz.


"The communion service is one of Word and Table. When we soak ourselves in Scripture we discover that the message of peacebuilding is not located in just a few favorite and obvious passages."

Hiç yorum yok: